Hans van Eerd
   
Afbeeldingen
CV en biografie
Publiciteit
Contact
Overzicht :  Relatiegeschenken Opdrachten Beelden binnen Beelden buiten
 

Tijd en ruimte

In het werk van Hans van Eerd reist de mens door tijd en ruimte. De mens zoekt beschutting tegen de krachten van de natuur, door middel van ruimtes die hij om zich heen bouwt. Het zijn poŽtische maar ook archetypische vormen van beschutting zoeken tegen het geweld van de natuur.
De mens staat stil, op een punt zich te bewegen, wegvliegend of wegvliedend. Dit werk is een verbeelding van een sterk aan de persoon gekoppelde mythologie. Hiervoor gebruik makend van steeds weer terugkerende elementen zoals bootvormen, vleugelvormen, poortvormen en grotvormen, als een verwijzing naar overgangen in het menselijke leven. Deze vormen worden opgebouwd uit natuurlijke materialen zoals hout, stengels of takken, als zodanig gebruikt of in brons afgegoten.


WŤlke politiek

Opdrachten

Daarnaast zijn er meer maatschappelijk betrokken thema’s, zoals het vormgeven aan het begrip “ontmoeting” en “communicatie”. Zijn instelling en werkwijze als beeldhouwer hebben te maken met zijn levensbeschouwing en komen dan ook tot uiting in opdrachten met bijzondere omstandigheden, waaronder het “Herculesmonument” op vliegbasis Eindhoven en het beeld naar aanleiding van het 25-jarige bestaan van Amnesty International, eveneens in Eindhoven.

Communicatie

Communicatie is de laatste tijd uitgegroeid tot een nieuw thema. Koppen en handen met elkaar verbonden door armen. Door al het andere weg te laten maakt hij duidelijk waar het om gaat…….Communicatie, of het gebrek eraan.Gekooide vrijheid